Μερίδες: 4
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
2 μαρούλια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι νερού κρασί
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι πιπέρι
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αβγά
1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι
χυμός 2 λεμονιών
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε να πάρουν χρώμα ,προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να μην μας αρπάξουν .
Τα σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ,πρώτα τα μαρούλια κι από πάνω τα κρεμμυδάκια κι άνηθο.
Σκεπάζουμε και κατεβάζουμε την φωτιά ,μόλις κάτσουν τα λαχανικά από το βράσιμο προσθέτουμε το αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά [το μαρούλι αργεί λίγο να το δοκιμάσετε] να έχει λίγο ζουμάκι το φαγητό μας ,αν έχει σωθεί λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά προσθέστε λίγο νεράκι κι αφήστε να πάρει 2-3 βράσεις.
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εγώ το κάνω με τον παρακάτω τρόπο και δεν κόβει ποτέ.
Βάζω στο μούλτι τα αβγά,το αλεύρι,και το λεμόνι ,τα χτυπάω και κουνόντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το ρίχνω όλο με την μία και αφήνω να πάρει μία δύο βράσεις κι έτοιμο !!!
Το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με αρνάκι και με χοιρινό κομμάτια .
Τα σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ,πρώτα τα μαρούλια κι από πάνω τα κρεμμυδάκια κι άνηθο.
Σκεπάζουμε και κατεβάζουμε την φωτιά ,μόλις κάτσουν τα λαχανικά από το βράσιμο προσθέτουμε το αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά [το μαρούλι αργεί λίγο να το δοκιμάσετε] να έχει λίγο ζουμάκι το φαγητό μας ,αν έχει σωθεί λίγο πριν το κατεβάσετε από την φωτιά προσθέστε λίγο νεράκι κι αφήστε να πάρει 2-3 βράσεις.
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Εγώ το κάνω με τον παρακάτω τρόπο και δεν κόβει ποτέ.
Βάζω στο μούλτι τα αβγά,το αλεύρι,και το λεμόνι ,τα χτυπάω και κουνόντας την κατσαρόλα πέρα δώθε το ρίχνω όλο με την μία και αφήνω να πάρει μία δύο βράσεις κι έτοιμο !!!
Το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με αρνάκι και με χοιρινό κομμάτια .