Ομελέτα με πατάτες!
Μερίδες: 2
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
1 πατάτα
1 χούφτα πεκορίνο αμφιλοχίας τριμμένο,η φέτα λιωμένη με το πιρούνι
4 κουταλιές ξρέμα γάλακτος ,η γάλα εβαπορέ
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε την πατάτα όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες .
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί ,η την φέτα ανάλογα ,την κρέμα γάλακτος,η το γάλα.το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,
Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες αδειάζουμε το πολύ λάδι σχεδόν όλο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών .
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να χύνετε η ομελέτα γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να ψήνετε για να μας διευκολύνει στο αναποδογύρισμα.
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά την αδειάζουμε στο πιάτο μας.
Οι ομελέτες γίνονται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ,η συγκεκριμένη είναι η πιόαπλή και αρκετά νόστιμη ,μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολούς τρόπους με διάφορα αλαντικά ,η λαχανικά.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες .
Σε ένα μπόλ σπάμε τα αυγά βάζουμε μέσα το τριμμένο τυρί ,η την φέτα ανάλογα ,την κρέμα γάλακτος,η το γάλα.το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι,
Οταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες αδειάζουμε το πολύ λάδι σχεδόν όλο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών .
Κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε να χύνετε η ομελέτα γύρω από τα τοιχώματα του τηγανιού και να ψήνετε για να μας διευκολύνει στο αναποδογύρισμα.
Με ένα πιάτο μεγαλύτερο από την επιφάνεια του τηγανιού αναποδογυρίζουμε την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και μετά την αδειάζουμε στο πιάτο μας.
Οι ομελέτες γίνονται με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ,η συγκεκριμένη είναι η πιόαπλή και αρκετά νόστιμη ,μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με πάρα πολούς τρόπους με διάφορα αλαντικά ,η λαχανικά.