Υλικά
125 γρ. γιαούρτι
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
250 γρ. αλεύρι
Γέμιση
μαρμελάδα ή μερέντα
αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.
Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση.
125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
250 γρ. αλεύρι
Γέμιση
μαρμελάδα ή μερέντα
αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη.
Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση.
Τυλίγουμε σε κρουασάν.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25', μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.Αφήνουμε να κρυώσουν.Συνοδεύουν πολύ ωραία το καφέ μας ,το τσάι μας ,η και σκέτα !
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25', μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα.Αφήνουμε να κρυώσουν.Συνοδεύουν πολύ ωραία το καφέ μας ,το τσάι μας ,η και σκέτα !