Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κουτ.γλυκού κοφτή κανέλα
Λίγα φιλαράκια βασιλικό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι αλάτι
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα σκουπίζουμε .
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
Αμέσως ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε να εξατμιστεί περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό προσθέτουμε και την κανέλα τον βασιλικό προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό ζεστό.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου για 40 λεπτά.Αφαιρούμε στο τέλος το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει η σάλτσα .Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ,μακαρόνια, πουρέ, η ρύζι.
Συνταγή τις φίλης Φαίη !
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
1 κουτ.γλυκού κοφτή κανέλα
Λίγα φιλαράκια βασιλικό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πιπέρι αλάτι
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα σκουπίζουμε .
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
Αμέσως ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε να εξατμιστεί περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό προσθέτουμε και την κανέλα τον βασιλικό προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό ζεστό.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε περίπου για 40 λεπτά.Αφαιρούμε στο τέλος το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά να δέσει η σάλτσα .Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ,μακαρόνια, πουρέ, η ρύζι.
Συνταγή τις φίλης Φαίη !