Υλικά
500 γραμ.ζυμαρικό ριγκατονι
500 γραμ.κιμά ανάμεικτο
400 γραμ ντοματάκι κονκασέ
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κανέλα
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και ταπασπαλίζουμε με λίγο και από τα δύο ειδών τυριά και ανακατεύομαι καλά.
Παίρνουμε την φόρμα με το τσέρκι ( αυτή με το στεφάνι που ξεκουμπώνει.
Την βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τα ριγκατόνι γύρω γύρω όρθια κάθετα σε όλη την επιφάνεια τις φόρμας γύρω γύρω. Οσα περισσέψουν τα ρίχνουμε στην επιφάνεια τις φόρμας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και σοτάρουμε τα δύο ειδών κιμά.
Προσθέτουμε το κονκασέ την κανέλα το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και 1 ποτηράκι κρασιού νερο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Ρίχνουμε το μίγμα από το κιμά πάνω από τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτομαι τα δύο ειδών τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να πάρει χρώμα από πάνω.
Οταν κρυώσει κόβετε σε κομμάτια .Είναι πολύ εμφανίσιμο και για μπουφέ.
Καλή επιτυχία σε οσους το δοκιμάσουν !!!
Ευχαριστώ την φίλη Φαίη !
500 γραμ.ζυμαρικό ριγκατονι
500 γραμ.κιμά ανάμεικτο
400 γραμ ντοματάκι κονκασέ
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κανέλα
Κέτσαπ 1 κουταλιά σούπας
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βράζουμε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε και ταπασπαλίζουμε με λίγο και από τα δύο ειδών τυριά και ανακατεύομαι καλά.
Παίρνουμε την φόρμα με το τσέρκι ( αυτή με το στεφάνι που ξεκουμπώνει.
Την βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τα ριγκατόνι γύρω γύρω όρθια κάθετα σε όλη την επιφάνεια τις φόρμας γύρω γύρω. Οσα περισσέψουν τα ρίχνουμε στην επιφάνεια τις φόρμας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι και σοτάρουμε τα δύο ειδών κιμά.
Προσθέτουμε το κονκασέ την κανέλα το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη και 1 ποτηράκι κρασιού νερο.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
Ρίχνουμε το μίγμα από το κιμά πάνω από τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτομαι τα δύο ειδών τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς να πάρει χρώμα από πάνω.
Οταν κρυώσει κόβετε σε κομμάτια .Είναι πολύ εμφανίσιμο και για μπουφέ.
Καλή επιτυχία σε οσους το δοκιμάσουν !!!
Ευχαριστώ την φίλη Φαίη !