Υλικά
1 κιλό φράουλες καθαρσμένες από το κοτσανάκι τους
700 γραμ ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
4 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις φράουλες τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κόβουμε
στα 2 και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε στρώσεις με την ζάχαρη.Ρίχνουμε και το κονιάκ και τις αφήνουμε αρκετή ώρα ( πάνω σπό μία )
να βγάλουν το σιρόπι τους.
Βάζουμε τις φράουλες σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά προσέχοντας γιατί φουσκώνουν και αφρίζουν μερικές φορές κατεβάζουμε την θερμοκρασία μέχρι να κάτσει ο αφρός και συνεχίζουμε.
Πέντε λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμετον χυμό λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Με ένα πιρούνι λιώνουμε πατώντας στα τοιχώματα τις κατσαρόλας τις φράουλες να λιώσουν και να μείνουν κομματάκια.
Αν θέλουμε να είναι εντελώς λιωμένη η μαρμελάδα μας την παιρνάμε όταν κρυώσει από το μπλέντερ και την ξανά ρίχνουμε μέσα στην κστσαρόλα.
Την άλλη μέρα αν δεν έχει δέσει την βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Οταν κρυώσει την βάζουμεσε βάζακαι την διατηρούμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος πχ ντουλάπι .
Μετά το άνοιγμα του βάζου την βάζουμε πάντα στο ψυγείο .