Προσθήκη λεζάντας |
1 πακέτο σαβαγιάρ
Λίγο φρέσκο γάλα και λίγο λικέρ κεράσι η ότι άλλο ποτό.
2-3 κουταλιές σούπας σιρόπι από γλυκό κεράσι
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης και το ανάλογο γάλα που γράφει στην συσκευασία
2 φακελάκια ζελέ κεράσι άρωμα
1 κούπα τσαγιού μαρασκίνο κερασάκια κομμένα στην μέση.
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ όπως μας υποδεικνύει η συσκευασία και τον τοποθετούμε στο ψυγείο να μισοκρυώσει.
Απλώνουμε τα σαβαγιάρ σε ενα πυρέξ στην σειρά και τα ραντίζουμε με το γάλα
Και το ποτό που έχουμε ανακατέψει σε ενα μπολάκι μαζί πρώτα.
Δέν αναφέρω ποσότητα θέλουμε μόνο να τα ραντίσουμε να βραχούν λίγο να μαλακώσουν
Από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι κεράσι.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες και την σπιλώνουμε από πάνω από τα σαβαγιάρ.
Σκορπίζουμε τότε τα κερασάκια από πάνω από την κρέμα ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει
Ελέγχουμε το ζελέ δεν θέλουμε να εχει παγώσει και σταθεροποιηθεί πολύ γιατί δεν θα απλώνετε ωραία επάνω στην κρέμα Θέλουμε να είναι σαν παχύρευστο υγρό.
Οταν λοιπόν πάρει αυτήν την μορφή την στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα.Την στρώνουμε με προσοχή ομοιόμορφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.Καλή επιτυχία!!