1 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
3 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια Για την καραμελωμένη επικάλυψη:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλυτζάνι καφέ ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα.
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
3 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 μέτρια μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια Για την καραμελωμένη επικάλυψη:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλυτζάνι καφέ ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού γάλα.
Εκτέλεση
Προθερμαίνου με το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τα αυγά με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα μέχρι να μαλακώσουν . Ρίχνουμε τα μήλα και τα καρύδια. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 70 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από την φόρμα.
Σε κατσαρόλα βράζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Με ένα κουτάλι βάζουμε το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τα αυγά με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα μέχρι να μαλακώσουν . Ρίχνουμε τα μήλα και τα καρύδια. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 70 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από την φόρμα.
Σε κατσαρόλα βράζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Με ένα κουτάλι βάζουμε το γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ.