Υλικά
2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 και 1/2 τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2και 1/2 τσαγιού ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
4 αυγά
2 κουτ.σούπας βούτυρο
για το γαρνίρισμα
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ.σούπας κανέλα
2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 και 1/2 τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2και 1/2 τσαγιού ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
4 αυγά
2 κουτ.σούπας βούτυρο
για το γαρνίρισμα
3 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ.σούπας κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ...
Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα,
ρίχνω τη ζάχαρη και την ανακατεύω να λιώσει και προσθέτω το σιμιγδάλι
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτω τις βανίλιες
και τα αβγά χτυπημένα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Μόλις πήξει ελαφρά το
μείγμα μου αποσύρω από την εστία την κατσαρόλα.Αδειάζω την κρέμα στη
λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου, λαδώνω πολύ λίγο (ελάχιστα) παντού όλη
την επιφάνεια της κρέμας και πασπαλίζω με κανελίτσα.Ψήνω σε
προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 1
ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε από πάνω μόλις βγει με κανελίτσα και
άχνη.(Τρώγεται και κρύα, αλλά ζεστή είναι απίστευτη!!)