Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Φρικασέ Μοσχαράκι .




ΥΛΙΚΑ
800-1000γρ μοσχάρακι,
1 κλ.σπανάκι
,4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια,
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια,
1 μικρό μαρούλι(η μισό μεγάλο)
2 ασπράδια αυγών,
1 ποτήρι χυμό λεμόνι,
ελαιόλαδο,αλατοπίπερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.....
 Πλένουμε και κόβουμε σε 4-5 τεμάχια το κρέας,βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά το κρέας χωρίς να αρπάξει αλλά να <βράζει μέσα στο λάδι>προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα ξερά κρεμμύδια να σωταριστούν κι αυτά μαζί.Αν θέλουμε σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί η απλώς προσθέτουμε νερό κι αφήνουμε να βράσει.Πλένουμε το σπανάκι,το μαρούλι και τα κόβουμε στα 3-4 κομμάτια,πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε,(αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο άνιθο).Όλα μαζί τα λαχανικά τα βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρουν μερικές βράσεις να μαλακώσουν.Μόλις βράσουν τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι μέχρι να βράσει το κρέας μας.Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας αλατοπίπερο και τα βρασμένα λαχανικά προσέχοντας να μην έχει πολλά νερά μέσα γιατί θέλουμε το φαγητό μας να μείνει μόνο με το ζουμάκι του στο τέλος.Αφού βράσουν καλά τα λαχανικά μέσα στο κρέας χτυπάμε στο μούλτι η με σύρμα τα ασπράδια πολύ καλά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και λίγο απο το ζουμάκι της κατσαρόλας και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα να πάρει μερικές βράσεις και να μελώσει η σάλτσα του.(εγώ βάζω και μια κουτάλια της σούπας κορνφλάουρ στο αυγολέμονο γιατί θέλω χυλωμένο το ζωμό του)....