·Υλικά
υλικά για το χτένι
1 1/2 χτένι μοσχάρι
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμός
150 γραμ φέτα
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
μπαχάρι λίγη κανέλα
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση χτένι
πλένουμε και στραγγίζουμε το χτένι και το σοτάρουμε!!! όταν είναι έτοιμο και από τις δυο πλευρές ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα.
στην συνέχεια ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα αυτή την βάζουμε 5 λεπτακια πριν σβήσουμε το φαγακι μας!!!!
Υλικά για το ρύζι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο
1 ποτηράκι του κρασιού σάλτσα από το χτένι μας
αλατι πιπέρι
2 ποτήρια βρασμένο νερό'
Εκτέλεση για το ρύζι
βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ριχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια να μαραθούν και να φύγουν όλα τα υγρά τους στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα από το χτένι αλατι πιπέρι και το νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό από το ρυζάκι μας τότε το βγάζουμε από την φωτιά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε μισή ωρίτσα να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό!!! αυτή η γεύση θα σας ενθουσιάσει!!!
Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας
πλένουμε και στραγγίζουμε το χτένι και το σοτάρουμε!!! όταν είναι έτοιμο και από τις δυο πλευρές ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σοτάρισμα.
στην συνέχεια ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα αυτή την βάζουμε 5 λεπτακια πριν σβήσουμε το φαγακι μας!!!!
Υλικά για το ρύζι
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα χοντροκομμενα
1 κομματάκι βούτυρο
1 ποτηράκι του κρασιού σάλτσα από το χτένι μας
αλατι πιπέρι
2 ποτήρια βρασμένο νερό'
Εκτέλεση για το ρύζι
βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ριχνουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια να μαραθούν και να φύγουν όλα τα υγρά τους στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα από το χτένι αλατι πιπέρι και το νεράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να φύγει σχεδόν όλο το νερό από το ρυζάκι μας τότε το βγάζουμε από την φωτιά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και περιμένουμε μισή ωρίτσα να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό!!! αυτή η γεύση θα σας ενθουσιάσει!!!
Συνταγή Γιαγια Μαιρη εν δραση-Οι Κουζινίστας