Υλικά για την ζύμη
500 γραμ,αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή η 20 γραμ.νωπή
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγο βούτυρο λιωμένο
νερό χλιαρό
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Οδηγίες
Όλα τα υλικά τα στερεά σε μπολ .
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό και συγχρόνως ζυμώνουμε να γίνει ελαστική η ζύμη και να πλάθεται.
Ψυγείο για 30 λεπτά'
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη λίγο παχύ ,κόβουμε σε λωρίδες τόσης απόστασης όσο μεγάλα θέλουμε τα πεινιρλί.
Τα περνάμε με πινέλο με το λιωμένο βούτυρο
Γεμίζουμε κατά μήκος με ότι μας αρέσει
Σχηματίζουμε βαρκούλες με ενισχυμένα σε ύψος τα πλαϊνά τοιχώματα να σταθεί η γέμιση και τα φουρνίζουμε για τόσο χρόνο να λιώσουν τα υλικά που επιλέξαμε,αλλά να ψηθεί και η ζύμη
Αν θέλετε σχηματίστε βαρκούλες αλοίψτε με βούτυρο ψήστε για 15 λεπτά γεμίστε τα και ξαναφουρνίστε . '
Τα γεμίζουμε με ότι υλικό μας αρέσει
Εδω χρησιμοποιήσαμε φέτα τυρί τριμμένο ανακατεμμένο με λίγο γκούντα και ψιλοκομμένο άνηθο για πιό απλα ,εσείς μπορείτε να προσθέσετε φετούλες μπέικον κομμένες σε λωρίδες με τυρί που να λιώνει η λουκανικάκια με τυρί και νταματούλα σε ροδέλες η ότι ΄αλλο σας αρέσει !! Αυτοσχεδιάστε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ