Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Σουτζουκάκια γεμιστά !!!


ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

    500 γραμ.κιμά
    4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
    3 φρυγανιές βρεγμένες και στημένες καλά
    1 αβγό
    1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κίμινο
    4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
    αλάτι-πιπέρι
    1 κουταλιά της σούπας ξύδι (προτιμήστε μηλόξυδο, είναι πιο ελαφρύ)
    1\2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνι





ΣΑΛΤΣΑ

    6 πολύ ώριμες ντομάτες τριμμένες
    πιπέρι
    ελάχιστο αλάτι
    ελάχιστο κίμινο
    1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
    το λάδι από τα σουτζουκάκια που τηγανίσαμε
    1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
    1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοτριμμένο
    1\2 ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό



ΓΕΜΙΣΗ

    7-8 κλωναράκια μαϊντανό
    1\2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
    1\2 φλιτζάνι σκληρό τυρί π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο

όλα μαζί τα ανακατεύετε σε ένα μπολάκι
  
  
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, τα ζυμώνετε πολύ καλά και αφήνετε για λίγο το μείγμα του κιμά να "σφίξει".
Αν  είναι σφιχτό το μείγμα του κιμά  προσθέστε ελάχιστο νεράκι ενώ ζυμώνετε.
Πλάθεται τα σουτζουκάκια βρέχοντας πού και πού τα χέρια σας για να μην κολλάει ο κιμάς. Μέσα στην παλάμη σας ή σε ένα πιάτο ρηχό που το έχετε περάσει πρώτα με λίγο λάδι για να μην σας κολλήσουν, τα ανοίγετε ένα-ένα και όπως τα πλάθεται προσθέτετε λίγη από την γέμιση και τα κλείνετε. Πλάθονται και κλείνουν εύκολα. Τα ετοιμάζετε όλα κατ' αυτόν τον τρόπο, τα βάζετε στην πιατέλα και τηγανίζετε με ελαιόλαδο τα σουτζουκάκια να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και ξεκινήστε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα σοτάρεται το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι που τηγανίσατε τα σουτζουκάκια (αν  χρειάζεται περάστε το από σουρωτήρι) και σβήστε με το κρασί. Προσθέτετε και τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μία πρέζα κίμινο και αφήνετε να σιγοβράζει μέχρι να δέσει ελαφρά. Κατόπιν, ρίχνετε και τα σουτζουκάκια και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου (αν χρειασθεί προσθέτετε ζεστό νερό). Σερβίρονται ζεστά και είναι πεντανόστιμα.

ΜΥΣΤΙΚΟ

Αν δεν βιάζεστε και αφήσετε το μείγμα να σφίξει, τόσο πιο εύκολα πλάθονται και γίνονται και πιο νόστιμα.
Μπορείτε να αλευρώσετε αν θέλετε τα σουτζουκάκια.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



 Ρύζι
1 ποτήρι νερού ρύζι
3  ποτήρια νερού νερό
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό  να βράσει ,ρίχνουμε το αλάτι  το ρύζι πλυμένο και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να το δούμε να γίνει σπυρωτό .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ