Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Λουκουμάδες εξαιρετικοί!!!


Σε 30 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε υπέροχους λουκουμάδες
που τρώγονται το καλοκαίρι με παγωτό και τις υπόλοιπες εποχές
με τσάι καφέ η συνοδεύουν τα κεράσματα μας και αποτελούν ένα
ωραιότατο επιδόρπιο.


Υλικά
Αλεύρι: 500 γρ.
Μαγια 25γρ για καθε κιλο αλευρι
Χλιαρό νερό: 400 γρ.
Αλάτι: 8 γρ.
Λιωμένη μαργαρίνη: 35 γρ.

Για το σιρόπι:
Ζάχαρη: 1000 γρ.
Γλυκόζη: 300 γρ.
Νερό: 700 γρ.
Χυμό λεμονιού: 2 κουταλιές σούπας

Εκτέλεση
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα: όσο χρειαστεί
Κανέλα: ανάλογα το γούστο σας
Μέλι, καρύδια (προαιρετικά):
ανάλογα το γούστο σας
1. Kοσκινίζετε το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάτε το νερό με την μαγιά,
προσθέτετε τη μαργαρίνη και τέλος το αλεύρι. Θα πάρετε ένα πηχτό χυλό.
Τον σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τον αφήνετε σε χλιαρό μέρος
να φουσκώσει.
2. Εν τω μεταξύ βράζετε τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά και το αφήνετε
να κρυώσει εντελώς.
3. Όταν ο χυλός φουσκώσει ζεσταίνετε το λάδι (προσοχή να μην κάψει πολύ)
και με κουταλάκι ρίχνετε κομμάτια ζύμης. Γυρίζετε με κουτάλα τους λουκουμάδες
ώστε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Αφού ψηθούν τους ρίχνετε στο κρύο
σιρόπι και τους αφήνετε να ρουφήξουν καλά, αφού τους γυρίσετε και από
την άλλη πλευρά.
4. Πριν τους σερβίρετε τους πασπαλίζετε με κανέλα και αν θέλετε με μέλι και καρύδια.
Από αρτοποιεία και Συνταγές
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ