Το παραδοσιακό μας ραβανί με γλάσο σοκολάτας !Καταπληκτική γεύση!!
ΡΕΒΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
βούτυρο 125γρ
ζάχαρη 300γρ...
σιμιγδάλι ψιλο 200γρ
σιμιγδάλι χοντρό 100γρ
αλεύρι 300γρ
γάλα 150γρ
4 αυγά
1 κ.γ. μπέκιν
ξύσμα πορτοκάλι
2 βανίλιες
ΣΙΡΟΠΙ
νερό 300γρ
ζάχαρι 400γρ
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
και να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα στην χαμηλή ταχύτητα
και κατόπιν ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στην πρώτη
ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
2.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
στους 180β για 40λ.
3.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το γλυκό μας απο τον φούρνο και αμέσως το περιχύνουμε
με το κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ
βούτυρο 125γρ
ζάχαρη 300γρ...
σιμιγδάλι ψιλο 200γρ
σιμιγδάλι χοντρό 100γρ
αλεύρι 300γρ
γάλα 150γρ
4 αυγά
1 κ.γ. μπέκιν
ξύσμα πορτοκάλι
2 βανίλιες
ΣΙΡΟΠΙ
νερό 300γρ
ζάχαρι 400γρ
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
και να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα στην χαμηλή ταχύτητα
και κατόπιν ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στην πρώτη
ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
2.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
στους 180β για 40λ.
3.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το γλυκό μας απο τον φούρνο και αμέσως το περιχύνουμε
με το κρύο σιρόπι.
Αν
θέλουμε φτιάχνουμε κι ένα γλάσο σοκολάτας με 150 γραμ.κουβερτούρα και
2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κατσαρολάκι το λιώνουμε και περιχύνουμε
το σιροπιασμένο ρεβανί