Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ραβανί παραδοσιακό με γλάσο σοκολάτας !!

Το παραδοσιακό μας ραβανί με γλάσο σοκολάτας !Καταπληκτική γεύση!!


ΡΕΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
βούτυρο 125γρ
 ζάχαρη 300γρ...
σιμιγδάλι ψιλο 200γρ
σιμιγδάλι χοντρό    100γρ
αλεύρι 300γρ
γάλα 150γρ
4 αυγά
1 κ.γ. μπέκιν
ξύσμα πορτοκάλι
2 βανίλιες

ΣΙΡΟΠΙ
νερό   300γρ
ζάχαρι 400γρ
χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάμε το βούτυρο  με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει
και να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα στην χαμηλή ταχύτητα
και κατόπιν ολα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε στην πρώτη
ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά.
2.Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε
στους 180β για 40λ.
3.Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το γλυκό μας απο τον φούρνο και αμέσως το περιχύνουμε
με το κρύο σιρόπι.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε  κι ένα γλάσο σοκολάτας με 150 γραμ.κουβερτούρα  και  2 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κατσαρολάκι το λιώνουμε και περιχύνουμε το σιροπιασμένο ρεβανί
Καλή σας επιτυχία!!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ