Πεινάς.,... Και δεν έχεις κάνει τα "κουμάντα" σου. Τι κάνεις;
Ως συνήθως, βρίσκεις ότι έχει απομείνει σε ντουλάπι και ψυγείο και κάνεις του κεφαλιού σου!
Και έλα που βγαίνει νοστιμότατο! Ιδού λοιπόν ...και νοστιμότατο!!!
Υλικά
κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμυδάκι ξερό
λίγο ελαιόλαδο
λίγο κρασί λευκό
ντομάτα πελτέ 1-2 κουταλιές σούπας
αλάτι-πιπέρι
1 τόνο σε νερό
τριμμενο τυρί
Τι κάνω
Τσιγάρισα το κριθαράκι με το κρεμμύδι τριμμένο σε ελαιόλαδο.
Το σβησα με το κρασί άσπρο (εννοείται χύμα!
Εριξα λίγο νερό, ντομάτα και λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι.
Μόλις τα ήπιε έβαλα μια κονσέρβα τόνου σε νερό, σε χαμηλή φωτιά και καλό ανακάτεμα. Εσβησα την φωτιά κι έριξα και τυράκι τριμμένο. (Εναλλακτικά γίνεται και με φέτα.)
Σερβίρησα με κι άλλο τριμμένο τυρί και ιδού! Πολύ σλουρπς έγινε!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο !!
Aliki Papachela
Για να δειτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ως συνήθως, βρίσκεις ότι έχει απομείνει σε ντουλάπι και ψυγείο και κάνεις του κεφαλιού σου!
Και έλα που βγαίνει νοστιμότατο! Ιδού λοιπόν ...και νοστιμότατο!!!
Υλικά
κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμυδάκι ξερό
λίγο ελαιόλαδο
λίγο κρασί λευκό
ντομάτα πελτέ 1-2 κουταλιές σούπας
αλάτι-πιπέρι
1 τόνο σε νερό
τριμμενο τυρί
Τι κάνω
Τσιγάρισα το κριθαράκι με το κρεμμύδι τριμμένο σε ελαιόλαδο.
Το σβησα με το κρασί άσπρο (εννοείται χύμα!
Εριξα λίγο νερό, ντομάτα και λίγο πελτέ, αλάτι, πιπέρι.
Μόλις τα ήπιε έβαλα μια κονσέρβα τόνου σε νερό, σε χαμηλή φωτιά και καλό ανακάτεμα. Εσβησα την φωτιά κι έριξα και τυράκι τριμμένο. (Εναλλακτικά γίνεται και με φέτα.)
Σερβίρησα με κι άλλο τριμμένο τυρί και ιδού! Πολύ σλουρπς έγινε!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο !!
Aliki Papachela
Για να δειτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ