Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Τούρτα Μερέντας !! Τα λόγια περισσεύουν εδώ !!




  •  Για το παντεσπάνι
     5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
     11 κουτ σούπας .ζάχαρη
    8 κουτ.σούπας.φαρίν απ
     3 κουτ.σούπας.κακάο
    1 κουτ.γλυκού.μπέικιν  πάουντερ

    Υλικά για την κρέμα Μερέντας
     1 ζαχαρούχο γάλα κρύο
     1 τενεκεδάκι μόρφατ κρύο
     4 κουτ.σούπας .Μερέντα και λίγο επιπλέον Μερέντα για να αλείψετε τα παντεσπάνια.

     Υλικά για το σιρόπι
     2 φλυτζάνια του καφέ νερό
    1 κουτ .γλυκού .νές καφέ
     1 κουτ .σούπας.ζάχαρη
     1 κουτ .σούπας.κακάο
    Βράσιμο 5 λεπτά και ανακατεύω συνεχώς γιατί φουσκώνει.Το αφήνω να κρυώσει και μετά θα σιροπιάζω.

    Υλικά για την σοκολάτα Γκανάζ
    250 γρ.κουβερτούρα
    8 κουτ.σούπας .νερό
    6 κουτ.σούπας .γάλα
    3 κουτ .σούπας .κονιάκ
     Όλα τα υλικά  μαζί σε Μπεν-Μαρί μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.



    Εκτέλεση
     Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε μέσα σιγά-σιγά το φαρίνα,μπέικιν και το κακάο.

    Ανακατεύουμε λίγο και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28αρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
    .Όταν ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε στα δυο.
    Σιροπιάζομαι και τα δυο παντεσπάνια με ένα πινέλο και αλείφουμε τα παντεσπάνι με Μερέντα. Φτιάχνουμε την κρέμα μερέντας στο μίξερ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη μόρφατ να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε και τη Μερέντα χτυπάμε λίγο ακόμη να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και την άλλη μισή καλύπτουμε την τούρτα μας....αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια από πάνω στο τέλος κρατάμε και λίγη κρέμα μέσα σε κορνέ


     
    Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 10 λεπτά να παγώσει λίγο και μετά ρίχνουμε από πάνω τη Γκάναζ και καλύπτουμε όλη την τούρτα.
    Για διακόσμηση κάνουμε ροζέτες με την κρέμα ή λιώνουμε λίγο λευκή κουβερτούρα σε Μπαιν Μαρί και κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
    Σημείωση
    Μέσα στην κρέμα μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε / εγώ έβαλα λίγο σιρόπι σοκολάτας από αυτό που βάζουμε στα παγωτά.
    Οδηγίες για το σχέδιο 
    Λιώνεις λευκή κουβερτούρα περίπου 50γρ. σε μπαιν μαρι...τη βάζεις σε κορνέ με πολύ λεπτή μύτη και κάνεις κύκλους πάνω στην τούρτα μετά με μία οδοντογλυφίδα τραβάς γραμμές από το κέντρο πρός τα έξω 4 γραμμές δηλαδή σταυρό και μετά  άλλες 4 γραμμές από έξω πρός το κέντρο δηλαδή ένα χι...Αν σας δυσκολεύει αφήστε το σκέτο η γεύση δεν αλλάζει.

    Συνταγή εκτέλεση φωτό από Mina Papa !!!