ΥΛΙΚΑ
4 λιτρα γαλα πλήρες της αρεσκεια σας εγω βαζω αγελαδινο
,1,1/2 κουπας γιαουρτι
1/2 χυμο λεμονιου,
3 κ του γλυκου αλατι εξαρταται ποσο αλμυρο εσεις το θελετε, δοκιμαστε και αν χρειαστει συμπληρωστε και αλλο..!!
Τι κάνουμε
Ριχνουμε το γαλα στην κατσαρολα και τα υπολοιπα υλικα ολα μαζι το βαζουμε στην φωτια το ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να παρει βραση και να καψει,σβηνουμε την φωτια και αφηνουμε να κρυωσει,το ριχνουμε μεσα σε πανι απο γαζα η τουλι εγω το βαζω σε μια ψιλη μαξιλαροθηκη, το βαζουμε μεσα σε ενα στραγγιστηρι πχ σουρωτήρι ή το κρεμάμε στο νεροχύτη να στραγγίξει και το αφηνουμε τουλαχιστο 12 ωρες να στραγγιζει καλα,εγω συνηθως το φτιαχνω απο το βραδυ και την αλλη μερα ειναι ετοιμο για το ψυγειο..!!
Σημείωση
Αν αντικαταστήσουμε το γάλα το Αγελαδινό με Αιγοπρόβειο τότε θα έχουμε ακριβώς φέτας γεύση .
Gogo Samiou
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ