Ενα από τα πιό ωραία αλλα ακριβά σιροπιαστά γλυκά. Το φτιάχνουμε μόνοι μας και είναι πολύ πιο οικονομικό .!!
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
200 γραμ καρύδι
1+ 1/2 φλυτζάνι βούτυρο απλό ή . βούτυρο γάλακτος
2 κουτ σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό [1 ποτήρι νερού ]
λίγο κανέλα, γαρίφαλο
λεμόνι [χυμός ]
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.Περιχύνουμε με αυτό το ζεστό σαραγλί και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένους φυστίκι Αιγίνης
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
200 γραμ καρύδι
1+ 1/2 φλυτζάνι βούτυρο απλό ή . βούτυρο γάλακτος
2 κουτ σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό [1 ποτήρι νερού ]
λίγο κανέλα, γαρίφαλο
λεμόνι [χυμός ]
Εκτέλεση
Αλέθουμε το
καρύδι, το φιστίκι και τη ζάχαρη. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας σε πάγκο και το βουτυρώνουμε καλά. Απλώνουμε 2 κ.σ. γέμιση σε όλη
την επιφάνεια του φύλλου, 2 εκ. πιο μέσα από τις άκρες.
Ρίχνουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε
καλά και με μια βέργα τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό. Τραβάμε σιγά σιγά τη
βέργα σουρώνοντας το ρολό και το τοποθετούμε
στο ταψάκι Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα το ίδιο Όσο βούτυρο περισσέψει το ζεματάμε και περιχύνουμε το σαραγλί. από πάνω. σιγορευόμαστε ότι όταν τα βάζουμε στο
ταψί βουτυρώνουμε και ενδιάμεσα στα ρολά ώστε να γίνουν τραγανά με το
ψήσιμο. Ψήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα
ρολά και να ψηθούν από κάτω και στο πλάι ανάμεσα στα ρολάκια και ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα.
Χαράζουμε σε κομμάτια.Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.Περιχύνουμε με αυτό το ζεστό σαραγλί και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένους φυστίκι Αιγίνης
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ