ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπα λιωμένο φρέσκο βούτυρο
2 αυγά
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1/2 κ.γ αλάτι
3 γρ.μαστίχα τριμμένη
3 γρ.μαχλέπι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σ’ένα
μεγάλο μπολ ρίχνω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω.
Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο το αλάτι και όλα τα μυρωδικά. Τέλος
ρίχνω το αλεύρι. Η ζύμη μου πρέπει να είναι μαλακιά και αφράτη. Τη βάζω
σε λαδωμένο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη και την αφήνω 30-40 λεπτά να
φουσκώσει.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 3/4 κούπα άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
125 γρ. σοκολάτα μαύρη
125 γρ.βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ρευστή πάστα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπα νερό
1 βανίλια χυμό
1/2 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω
όλα τα υλικά για το σιρόπι και μόλις διαλλυθεί η ζάχαρη και αρχίζει να
βράζει,το κατεβάζω αμέσως από τη φωτιά (δε πρέπει να γίνει πυκνό!)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 200 γρ.σοκολάτα μαύρη 2 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ μέλι –
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω όλα μαζί τα υλικά σε μπεν μαρί
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Χωρίζω
τη ζύμη στα δύο. Ανοίγω χοντρά φύλλα και μοιράζω τη σοκολατένια γέμιση
απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια και αφήνοντας περιθώριο 2 εκ.γύρω γύρω.
Τυλίγω σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβω κατά μήκος το ρολό να γίνουν 2
χοντρά κορδόνια και τα πλέκω. Τοποθετώ τις πλεξούδες σε 2 μικρές
μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε 2 ταψάκια. Τα καλύπτω με μεμβράνη και
τα αφήνω να φουσκώσουν και να γίνουν διπλά σε όγκο περίπου 30-40 λεπτά ή
και παραπάνω. Ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25 λεπτά
περίπου. Όπως είναι καυτά από το φούρνο τα περιχύνω με το σιροπάκι. Αφού
κρυώσουν καλά τα βγάζω από τα ταψάκια και τα περιχύνω με το γλάσο
σοκολάτας. Είναι καταπληκτικά και πανεύκολα. Η κούπα που μετρώ τα υλικά
είναι των 250 ml ή του νες.
Καλή επιτυχία.Οι Λιχουδιές της Σόφης