ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.σ κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό σόδα (εγώ βαζω 1/2)
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξυδι
1 βανίλια (εγώ βάζω και 1 πρέζα κανέλα)
5 κ.σ σπορέλαιο
1 κουπα νερό
1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.σ κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό σόδα (εγώ βαζω 1/2)
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.σ ξυδι
1 βανίλια (εγώ βάζω και 1 πρέζα κανέλα)
5 κ.σ σπορέλαιο
1 κουπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ανακατεύω όλα μαζι τα υλικα σ ένα μπολ και αδειάζω σε 26 νουμ. ταψάκι λαδωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Οταν βγει όπως ειναι ζεστό το χαράζω σε κομμάτια και το περιχυνω με όσο θέλω σιρόπι σοκολάτας!
-Ανακατεύω όλα μαζι τα υλικα σ ένα μπολ και αδειάζω σε 26 νουμ. ταψάκι λαδωμένο με λαδόκολα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Οταν βγει όπως ειναι ζεστό το χαράζω σε κομμάτια και το περιχυνω με όσο θέλω σιρόπι σοκολάτας!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 φλ. τσαγιού ζαχαρη
1 φλ.τσ. κακάο
1 1/2 φλ. τσ. νερο
1 φλ.τσ. κακάο
1 1/2 φλ. τσ. νερο
1 κ.σ μαργαρίνη
1 βανίλια
1 βανίλια
1 κ.σ γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
3 κ.σ κονιακ
3 κ.σ κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βράζω το σιρόπι 5 λεπτά εκτος απο το κονιακ το οποίο το ρίχνω στο τέλος. Αν δε το χρησιμοποιήσω ολο το διατηρώ στο ψυγείο.
-Βράζω το σιρόπι 5 λεπτά εκτος απο το κονιακ το οποίο το ρίχνω στο τέλος. Αν δε το χρησιμοποιήσω ολο το διατηρώ στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.