Υλικά
Για τα σουτζουκάκια
1/2 κιλό κιμά
2-3 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο (σκόνη)
αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ντομάτας
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία (500 ml) ντομάτα στον τρίφτη
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
μαϊντανός για διακόσμηση
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε το ψωμί και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια λαδώνοντας που και που τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει λιγάκι.
Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.)
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι η πουρέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε όλο το φαγητό σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σουρώνοντας τα υπολείμματα από τα τηγανισμένα σουτζουκάκια.
Αν δε βιάζεστε αφήστε τα σουτζουκάκια 1-2 ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο να "σφίξουν".Καλή επιτυχία!!
Πασχαλης Νακ Νακ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για τα σουτζουκάκια
1/2 κιλό κιμά
2-3 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο (σκόνη)
αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι
ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα ντομάτας
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία (500 ml) ντομάτα στον τρίφτη
1 κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
μαϊντανός για διακόσμηση
Πώς το κάνουμε:
Μουλιάζουμε το ψωμί και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια λαδώνοντας που και που τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει λιγάκι.
Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.)
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι η πουρέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε όλο το φαγητό σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σουρώνοντας τα υπολείμματα από τα τηγανισμένα σουτζουκάκια.
Αν δε βιάζεστε αφήστε τα σουτζουκάκια 1-2 ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο να "σφίξουν".Καλή επιτυχία!!
Πασχαλης Νακ Νακ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ