Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τσουρεκάκια γεμιστά με μερέντα & σπιτικό παγωτάκι!




Αφράτα τσουρεκάκια εύκολα καί με απλά υλικά!
470γρ αλευρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 αυγο και 1
ασπράδι (τον κρόκο θα τον κρατήσουμε για επάλειψη )
200ml γάλα
70γρ βούτυρο
7κουταλιές ζάχαρη
Μισό κουταλάκι μαχλέπι
4-5 δάκρυα μαστίχας


Ρίχνουμε σε ενα λεκανάκι τα 200γρ αλεύρι τη μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη το αυγό και το ασπράδι. Λιώνουμε σε ενα κατσαρολάκι το βούτυρο προσθέτουμε το γάλα τις 6 κουταλιές ζάχαρη Ανακατεύουμε και αφού ζεσταθούν (οχι να καίει) βγάζουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά . Σε ένα γουδί ρίχνουμε τα δάκρυα μαστίχας και τα χτυπάμε μαζί με λίγο ζαχαρίτσα μέχρι να γίνουν σκόνη(τη μαστίχα την έχουμε βάλει στο ψυγείο να παγώσει και έτσι γίνεται πιο εύκολα σκόνη χωρίς να κολλάει). Τη ρίχνουμε στο λεκανάκι μαζί με το μαχλέπι και προσθέτουμε εναλλάξ το μίγμα του γάλατος που έχουμε ζεστάνει με το υπόλοιπο αλεύρι (τα 270γρ) ζυμώνοντας πολύ καλά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει κόβουμε μπαλάκια τα πατάμε στην παλάμη μας να ανοίξουν βάζουμε μια κουταλιά μερέντα κλείνουμε πάλι σε μπαλάκι τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε παλι να φουσκώσουν. Αραιώνουμε τον κρόκο που κρατήσαμε με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε στους 170-180 μέχρι να πάρουν χρώμα!



Για το παγωτό



 Χτύπησα στο μίξερ δύο φακέλους Garni που είναι η οικογενειακή συσκευασία με δύο ποτήρια γάλα(εγώ βάζω εβαπορέ αραιωμένο που για μένα κάνει τη διαφορά) για 5 λεπτά μέχρι να στέκετε πρόσθεσα δυο κουτιά ζαχαρούχο και ανακάτεψα με μια σπάτουλα. Έριξα το μισό στην παγωτιέρα μου πρόσθεσα σπασμένα μπισκότα γεμιστά έριξα το υπόλοιπο παγωτό από πάνω κουταλιές μερέντα και κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Η συνέχεια??? Εξαφανίζετεε!!!
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou