Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Χανούμ Μπουρέκ Ωρείτικο !!

 "Χανούμ μπουρέκ"!!! Τυρομπουκίτσες που κάνουν θραύση στα τσιπουράδικα στην παραλία Ωρεών!
Υλικά::
1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα
1 αυγό
1μιση με 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μην χρειαστεί όλο, ή να προσθέσουμε λίγο ακόμα)
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
2 πρέζες αλάτι
100 γραμμάρια φέτα κομμένη σε 9 κυβάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη την μπύρα και προσθέτουμε το αυγό.
(Το αυγό μπαίνει για να μην μαυρίζει απότομα η ζύμη στο τηγάνισμα).
Ανακατεύουμε με σύρμα και βάζουμε το αλάτι και το baking powder.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό μέτριο σε πήξιμο! Ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ σφιχτό. Πρέπει να ρέει λίγο, αλλά να στέκεται γύρω-γύρω από τα κυβάκια της φέτας!
Δεν κόβουμε πιο μεγάλα κομμάτια τυριού, γιατί δεν θα προλάβει να μαλακώσει λίγο!
Ζεσταίνουμε σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ ή σε ένα κατσαρολάκι.
Βάζουμε όλα τα κυβάκια φέτας, μέσα στη ζύμη και τα καλύπτουμε με το χυλό.
Ρίχνουμε μισό κουταλάκι σκέτη ζύμη στο τηγάνι και όταν φουσκώσει και ροδίσει, τότε το σπορέλαιο είναι έτοιμο για τηγάνισμα!
Χρησιμοποιώντας ένα απλό κουτάλι της σούπας, παίρνουμε το κάθε κυβάκι, μαζί με χυλό (προσέχουμε να έχουν καλυφθεί καλά και να μην φαίνεται το τυρί) και τα βάζουμε όλα στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και να ροδίσουν σαν λουκουμάδες. Τοποθετούμε τα χανούμ μπουρέκ σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και τα καταναλώνουμε άμεσα, γιατί όταν κρυώσουν πολύ, μαλακώνει το ζυμαράκι τους!
Ο χυλός που περισσεύει, διατηρείται για 2 μέρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Καλή επιτυχία!
 Από την φίλη μου
 Ελληνικές....gourmed-ιές!!!