Yλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)
4 αυγά
2 κ.τ.σ. Χωριό λιωμένο πρόβειο βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα
3 - 4 φύλλα κρούστας
Eκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. βουτυρόνουμετο ταψάκι και στρώνουμε τα 3 φύλλα ένα ενα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα το καθένα χωριστά Αδειάζουμε το μείγμα μέσα γυρνάμε τα φύλλα όπως βλέπετε στην φωτογραφία σαν στεφάνι γύρω γύρω και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.
minervahorio.gr