Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 1/2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ Παπαδοπούλου
1/2 λίτρο γάλα [ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω θα το δείτε κατά το πήξιμο )
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε άλλη κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Αν το δούμε και πήζει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα θέλουμε η κρέμα να μην είναι πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.
Για τη συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή δεύτερη στρώση. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τέταρτη στρώση μπισκότα.
Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
sidagi.gr-
olasimera
Για 4-6 άτομα
2 1/2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ Παπαδοπούλου
1/2 λίτρο γάλα [ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω θα το δείτε κατά το πήξιμο )
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
2 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
1 1/2 βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε άλλη κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Αν το δούμε και πήζει πολύ προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα θέλουμε η κρέμα να μην είναι πολύ ρευστή.
Την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή με μία μεμβράνη.
Για τη συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τα μπισκότα μας ομοιόμορφα. Από πάνω αδειάζουμε την μισή κρέμα και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Από πάνω ξαναβάζουμε μια στρώση μπισκότα ομοιόμορφα, δηλαδή δεύτερη στρώση. Ξαναστρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με την τέταρτη στρώση μπισκότα.
Τρίβουμε σοκολάτα πάνω από το γλυκό μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
sidagi.gr-
olasimera