Υλικά
6 κολοκυθάκια κομμένα όπως οι πατάτες που τηγανίζουμε
350 ml μπίρα
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμμ.)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αδειάζουμε την μπίρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους.
Στο μεταξύ πλένουμε τα κολοκυθάκια Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες και μετά όπως τις πατάτες για τηγάνι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν. Στη συνέχεια τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι να χρυσαφίσουν
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ