ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κύβο βούτυρο
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
ελάχιστο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη - λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια (ισομοιράζουμε το μείγμα).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος παγωτό ή ζάχαρη άχνη,
Πατήστε και ΔΕΙΤΕ το βίντεο για το σουφλέ ΕΔΩ--> https://www.youtube.com/watch?v=ePP1zaHLC84