Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μπισκοτάκια πτι φουρ !!!

Καταπληκτικά μπισκοτάκια πτι φουρ για τον καφέ για κέρασμα για τις λιγούρες μας ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά
250 γρ βούτυρο γάλακτος όχι κατευθείαν από το ψυγειο
200 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ αλεσμένο φουντούκι
4 αυγά
2 κγ Μπέικιν
3 βανίλιες
520 γρ μαλακό αλεύρι
½ κ. γ. αλάτι





 Τι κάνουμε
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.

Ρίχνουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τα αυγά, και τις βανίλιες. 
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το Μπέικιν και το φουντούκι.  
Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι μας να ανακατευτούν τα υλικά. 
Η ζύμη γίνεται μαλακή και απαλή. 
Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και βγάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολιτικό χαρτί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στρώνουμε ανάμεσα μαρμελάδα ή μερέντα τα κολλάμε μεταξύ τους και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνουμε να παγώσουν -μπορούμε ορισμένα να τα πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο. 
Συνταγή από τον φίλο George Zolis.