Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
1 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο πικάντικο [έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας]
1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
λίγο αλάτι
Λουκάνικα
λάδι για τηγάνι ή ελαιόλαδο
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε οριζόντια στην μέση κάθε πατάτα 2 κομμάτια.
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες τόσο όσο να σκεπάζονται προσθέτουμε λίγο αλάτι και βράζουμε τόση ώρα ώστε να κρατάνε λίγο.
Τις τρίβουμε με το χοντρό του τρίφτης αφού πρώτα κρυώσουν
Προσθέτουμε το τυρί ,το αλεύρι,την ρίγανη και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πλάθεται .
Παίρνουμε κομμάτι από το υλικό το πλάθουμε το πατάμε με το χέρι να ανοίξει βάζουμε στην μέση το κομμάτι από το λουκάνικο και το κλείνουμε σαν μπαλίτσα κλείνοντας μέσα καλά το λουκάνικο να μην φαίνεται.
Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι μπόλικο ή καλύτερα αν έχετε φριτέζα και μόλις κάψει λίγο βάζουμε τις πατατοτυροκροκέτες μέσα και τηγανίζουμε με προσοχή να ροδίσουν μην μας αρπάξουν .
Τις γυρνάμε προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε με λίγη κέτσαπ στο πλάι που πάει πολύ ωραία. Καλή σας όρεξη είναι φ α ν τ α σ τ ι κ έ ς !!!
*Μπορούμε να τις κάνουμε και χωρίς λουκάνικο απλές αλλά πεντανόστιμες πατατοτυροκροκέτες !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Την συνταγή την είδα από Tasty την έφτιαξα για δοκιμή έγινε πολύ ωραία και σας προτείνω να την φτιάξετε κι εσείς !