Είναι πεντανόστιμο εύκολο και χορταστικό !!!
Υλικά
Λίγο λάδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
λίγο πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
λίγο κρασί
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη-πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι,τον πολτό σκόρδου,και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας.
Προσθέτουμε και το κρασί το αλατοπίπερο,την πάπρικα,την ζάχαρη,και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το ρύζι αφολυ το ξεπλύνουμε πρώτα μαζί με ένα ποτήρι νερού νερό.Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα και προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζετε.
Οταν βράσει το ρύζι και μελώσει το φαγητό κόβουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο ,ανακατεύουμε το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν το σερβίρουμε .
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρεσκιες ντομάτες με σκελίδα σκόρδο αντί πολτό σκόρδου να προσθέσουμε πιπεριές και να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με ξερό δυοσμο.
Συνταγή από την φίλη μου Eva Triantafillidou
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
Λίγο λάδι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
λίγο πολτό σκόρδου
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
λίγο κρασί
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη-πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι,τον πολτό σκόρδου,και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας.
Προσθέτουμε και το κρασί το αλατοπίπερο,την πάπρικα,την ζάχαρη,και μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το ρύζι αφολυ το ξεπλύνουμε πρώτα μαζί με ένα ποτήρι νερού νερό.Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα και προσθέτοντας ζεστό νερό όποτε χρειάζετε.
Οταν βράσει το ρύζι και μελώσει το φαγητό κόβουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο ,ανακατεύουμε το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν το σερβίρουμε .
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρεσκιες ντομάτες με σκελίδα σκόρδο αντί πολτό σκόρδου να προσθέσουμε πιπεριές και να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με ξερό δυοσμο.
Συνταγή από την φίλη μου Eva Triantafillidou
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ