Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Σοκολατένια Μπισκοτάκια για όλες τις ώρες !!!

Μπισκοτάκια με λίγα υλικά εύκολα και γρήγορα! 

 Υλικά
160 γραμ μαργαρίνη 
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα τσαγιού κακάο
ζάχαρη για να κυλήσουμε τα μπισκοτάκια

Τι κάνουμε
 Στο μίξερ χτυπάμε 160γρ μαργαρίνη μαλακή με μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίχνουμε δυο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις , 1/4 του φλιτζανιού κακάο και ανακατεύουμε με το χέρι. Στην αρχή η ζύμη θα τρίβεται. Την αδειάζουμε στον πάγκο μας και τη δουλεύουμε εκεί μέχρι να μαλακώσει. Της δίνουμε σχήμα μπαστουνιού, ρίχνουμε σε καθαρή επιφάνεια 1/4 του φλιτζανιού περίπου ζάχαρη και κυλάμε το μπαστούνι μας εκεί να ζαχαρώσει απ όλες τις πλευρές. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο για μια ώρα. Κόβουμε μπισκοτάκια τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε 20 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε αλλά 5 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε φαίνονται μαλακά αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά. Αν δεν τα θέλουμε σοκολατένια αντικαθιστούμε την ποσότητα του κακάο με αλεύρι.
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou