Λάχανο σούπα λόγο κρύου και λόγο αποτοξίνωσης !!!
Συνήθως την κάνω μόνο με τα λαχανικά και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά σήμερα είπα να προσθέσω και κάτι ακόμα!!
Μπορούμε να βάλουμε και κοφτό μακαρονάκι εάν μας αρέσει ή ακόμα και φιδές!
Οπότε μπορείς να την πεις και σούπα "μινεστρόνε
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λαχανικά της προτίμηση μας.
Υλικά
Λίγο λάδι
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρεδάκια
1 καρότο κομμένο καρεδάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες καρεδάκια
1 μικρή καυτερή πιπεριά (σε όποιον αρέσει)
1 ντομάτα μικρή κομμένη καρεδακια
Σέλινο χοντροκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1/2 μικρο λάχανο κομμένο σε φετούλες
Αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και ο κύβος)
Πιπέρι
Κριθαράκι (σχεδόν 1 φλιτζ τσαγιού κανονικό μέγεθος)
Κουρκουμά
Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
Αν θέλουμε στύβουμε και λίγο λεμονάκι
Ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας
Μετά βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα λαχανικά με την σειρά
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι (έως να καλύψει καλά τα λαχανικά) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 15-20 λεπτά
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα τσιγαρίζω με λίγο λαδάκι το κριθαράκι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ανακατεύω και το αφήνω να βράσει άλλα 15-20 λεπτάκια
Στο διάστημα δεν ανακατεύω έντονα και προσέχω εάν χρειάζεται να συμπληρώσω νεράκι
Δοκιμάζω και το κριθαράκι εάν έχει μαλακώσει και προς το τέλος (κάνα 5 λεπτό) προσθέτω και το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.Καλή όρεξη !!!
Συνταγή από Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρεδάκια
1 καρότο κομμένο καρεδάκια
1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη κομμένες καρεδάκια
1 μικρή καυτερή πιπεριά (σε όποιον αρέσει)
1 ντομάτα μικρή κομμένη καρεδακια
Σέλινο χοντροκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1/2 μικρο λάχανο κομμένο σε φετούλες
Αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και ο κύβος)
Πιπέρι
Κριθαράκι (σχεδόν 1 φλιτζ τσαγιού κανονικό μέγεθος)
Κουρκουμά
Μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο
Αν θέλουμε στύβουμε και λίγο λεμονάκι
Ετοιμάζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας
Μετά βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα λαχανικά με την σειρά
Προσθέτουμε ζεστό νεράκι (έως να καλύψει καλά τα λαχανικά) και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 15-20 λεπτά
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα τσιγαρίζω με λίγο λαδάκι το κριθαράκι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
Ανακατεύω και το αφήνω να βράσει άλλα 15-20 λεπτάκια
Στο διάστημα δεν ανακατεύω έντονα και προσέχω εάν χρειάζεται να συμπληρώσω νεράκι
Δοκιμάζω και το κριθαράκι εάν έχει μαλακώσει και προς το τέλος (κάνα 5 λεπτό) προσθέτω και το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.Καλή όρεξη !!!
Συνταγή από Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ