Υλικά
7 ποτήρια νερό
3 κουπάκια του καφέ κριθαράκι μέτριο
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι κοφτό δυόσμος
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κύβο κνορ
πιπεράκι
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε μαζί τις 2 κουταλιές πελτέ ανακατεύοντας και τον κύβο [εγώ βάζω 2 και καθόλου αλάτι]
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τον βασιλικό μαζί και το κριθαράκι επίσης και το λάδι και βράζουμε πολύ μέχρι να μελώσει --σημαντικό αυτό να μην γίνει νερουλή να μελώσει-- το ζουμάκι περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και είναι πραγματικά πεντανόστιμη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ