ΥΛΙΚΑ
[για 2 δόσεις η συνταγή]
3 φλυτζάνια σπορέλαιο
2 φλυτζάνια πορτοκάλι στιμμένο
2 φλυτζανια ζάχαρη
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουταλάκια γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
αλεύρι για ολες τις χρήσεις [οσο πάρει να γίνει μία ζύμη ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακιά]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι.την ζάχαρη, το κονιάκ και το στυμμένο πορτοκάλι ,ανακατεύουμε λίγο με το χέρι να λιώσει η ζάχαρη,κι αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι το μπέκιν ,την σόδα .προσθέτουμε αλεύρι σιγά σιγά τόσο όσο να γίνει μία ζύμη μαλακιά να πλάθεται κορδόνι για να φτιάξουμε τα κουλουράκια.
Δεν θέλει ζύμωμα ,απλά να ενωθούν τα υλικά.Πλάθουμε διάφορα σχέδια κ τα βάζουμε στο ταψί ,δεν χρειάζεται να βάλετε λάδι στο ταψί δεν κολλάνε,χρόνος ψησίματος περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμους ,αν δεν έχετε αέρα στην κουζίνα ψήστε στους 180 βαθμούς ,μην τα πλάσετε πολύ μεγάλα γιατί μεγαλώνουν λίγο ,και στο ταψί λίγο αραιά όταν τα τοποθετείτε .
Καλή επιτυχία!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ