Η πιο εύκολη και λαχταριστή σοκολατόπιτα που θα ενθουσιάσει όσους την δοκιμάσουν !!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
200 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμ ζάχαρη
35 γραμ κακάο
320 γραμ γάλα
100 γραμ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
300 γραμ ζάχαρη
300 γραμ νερό
2 κουτ.σούπας κακάο
1 φλούδα πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ
25 γραμ σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα
50 γραμ γάλα
30 γραμ βούτυρο
1 κουτ σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα .
Ανακατεύουμε ολα μαζί τα στερεά υλικά και μετά προσθέτουμε το γάλα και το λάδι.
Επειτα προσθέτουμε το μείγμα αυγών και με την μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα.
Λαδώνουμε το σκεύος που θα ψήσουμε την σοκολατόπιτα (30 Χ25) η (28 Χ 30) στρογγυλό .
Βάζουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε το σιρόπι χωρίς το κακάο με όλα τα υπόλοιπα υλικά για 5 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά.
Αφαιρούμε την φλούδα πορτοκαλιού προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο .
Οταν ψηθεί η σοκολατόπιτα την βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει.
Ρίχνουμε από πάνω όλο το σιρόπι σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα ή την κουβερτούρα με το βούτυρο .
Βράζουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα .
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μέλι .
Το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα και κουνώντας δεξιά αριστερά φροντίζουμε να πάειμ παντού.Καλή επιτυχία !!!
Την συνταγή την πήρα και την έφτιαξα από την φίλη Maria Chatzisimou που την είδε από George Chatzigiatroudakis!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ