ΖΥΜΗ
2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουτ.του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.του γλυκού ζάχαρη
40 γραμ.κρέμα γάλακτος αν δέν έχετε βάλτε γάλα εβαπορέ
1 φακελάκι μαγιά Γιώτης.
ΣΑΛΤΣΑ
1/2 κουτάκι σάλτσα πουμαρό η 1 γενναία κουταλιά πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
ΥΛΙΚΆ ΠΙΤΣΑΣ Ανάλογα το ταψί εγώ χρησιμοποίησα το ταψί του φούρνου.
12 φέτες γαλοπούλα βραστή ,η,ζαμπόν
400 γραμ. τυρί τριμμένο γκούντα έβαλα τριμμένο κασέρι
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
7 φέτες μπέικον κομμένες μακρόστενα κομμάτια
1 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια πλυμένα και στραγγισμένα καλά.
ΖΥΜΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ,προσθέτουμε το λάδι,την ζάχαρη,το αλάτι ,σε ένα ποτήρι του νερού χλιαρό [προσοχή όχι καυτό] βάζουμε την μαγιά να διαλυθεί ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ξαναανακατεύουμε.
Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας το υλικό του νερού ,μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα θα το καταλάβουμε στο ζύμωμα.Την κάνουμε την ζύμη μας μία μπαλίτσα και την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.
ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί σαν της φωτογραφίας το πασπαλίζουμε όλο με λίγο αλεύρι να πάει παντού .Βάζουμε στην μέση την μπάλα ζύμης και με το χέρι ,αλλά ακόμα πιο εύκολα με τον ειδικό πλάστη ροδέλα ανοίγουμε την ζύμη να καλύψει ολόκληρο το ταψί μας .Με τα δάχτυλα κάνουμε λακουβίτσες ελαφρές και με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε ολόκληρη την επιφάνεια με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ