Ο καλύτερος μεζές για την ρακή κι όχι μόνο !!
Εκτέλεση!
Σαν αρχή φιλετάρουμε τον γαύρο! Γίνετε πολύ εύκολα! Το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ αφού το σουρώσουμε πρώτα! Βάζουμε μια στρώση γαύρο μια στρώση αλάτι χονδρό μέχρι να τελειώσει ο γαύρος! Το αφήνουμε για 2 ώρες! Το ξεπλένουμε ελαφρά! Κατόπιν βάζουμε ξύδι μέχρι να τον καλύψει! Το αφήνουμε πάλι άλλες 2 ώρες ! Το σουρώνουμε για μισή ώρα! Και μετά βάζουμε ότι μας αρέσει! Εγώ έβαλα κόκκους μαύρου πιπεριού! Χοντροκομμένο σκόρδο! Ρίγανη και δενδρολίβανο φρέσκο! Και λίγα φύλλα δάφνης! Φτιάξτε το! Είναι υπέροχο!
Dimitra Savvaki "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ