Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μελιτζάνες με πατάτες στον φούρνο !!!






Από τα πιό γευστικά εύκολα και οικονομικά φαγητά ,γλύφεις και το πιάτο από την νοστιμιά !!

Υλικά μερίδες 4
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ισόπαχες φέτες.
5 μέτριες πατάτες κομμένες στρογγυλές φέτες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 κρεμμύδια μέτρια σε κομματια κομμένο μακρόστενα
8 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
2 ντοματες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντοματας
λίγη φέτα τυρί τριμμένη με το χέρι

 Κόβουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε λίγο από την φλούδα να φαίνονται σαν ρίγες για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μας .
Τις κόβουμε σε φέτες και ρίχνουμε λίγο αλάτι ,τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες λεπτές.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε κανονικά τις πατάτες πρώτα και μετά τις μελιτζάνες.
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας  αλατίζουμε ελαφρώς κι από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες αλατίζοντας ελαφρώς και αυτές.
Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν καλά.
Προσθέτουμε αμέσως μετά τις ντομάτες ψιλοκομμένες και την κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε μισό ποτήρι του νερού νερο΄.


Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα .
Το αδειάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες ,τρίβουμε με το χέρι και λίγη φέτα σε όλη την επιφάνεια -δεν χρειάζεται να την καλύψει όλη -και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά αέρα πάνω κάτω 180 με 200 βαθμούς.
Μόλις ροδίσει είναι έτοιμο ,αν το δείτε και στεγνώσει προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το για λίγο να ψηθεί. Πραγματικά είναι πάρα πολύ νόστιμο να το φτιάξετε και θα με θυμηθείτε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ