Υλικά:
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
1 3/4 λούπας ζάχαρη
3 1/2 λούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/2 κούπας γάλα
1/4 κουταλάκι βανίλια
1/4 κούπα κακάο
1/4 κούπα ζάχαρη άχνη
1/8 κουταλάκι σόδα
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια (προαιρετικά)
Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ κουβερτούρα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε στο μπολ του μίξερ τα 6 πρώτα υλικά του κέικ.
Χτυπήσετε για 4 λεπτά.
Αδειάσετε το μισό μείγμα σε φόρμα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένη.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέστε και ανακατέψει το κακάο που το έχετε κοσκινίσει με την άχνη και τη σόδα.
Ρίξετε το μείγμα κουταλιές κουταλιές πάνω στο προηγούμενο.
Με ένα μαχαίρι μέσα στη ζύμη στριφογυρίστε σε όλη την περίμετρο της φόρμας.
Μπήχτε εδώ κι εκεί τα κομμάτια της κουβερτούρα στο σημείο που φαίνεται η σοκολάτα.
Ψήσιμο 1 ώρα στους 175ο. Καλή επιτυχία !!
Φωτογραφίες συνταγή Κατερίνα Γαρδίκα."ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ