Δεν θα σου πάρει πολύ ώρα και θα έχεις ένα υπέροχο γλυκάκι !!!
Υλικά :
3 / 4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 αυγό,
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παουντερ,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Εκτέλεση :
Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αυγό,ζάχαρη και βούτυρο.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε αλεύρι , μπέικιν, αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο αντικολλητικΌ τηγάνι ρίχνουμε με την κουτάλα από το μείγμα.
Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Δεν θέλουν πολύ δυνατή φωτιά, ούτε πολύ ψήσιμο για να μείνουν άφρακτες!! Καλή επιτυχία !!
Έφη Κυβέλου - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ