Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κέικ με μήλα !!!


 

Για το πολύ νόστιμο κέικ θα χρειαστούμε
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλιά μπέικιν
4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια




Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη + γάλα + λάδι +κανέλα+ γαρίφαλο +μπεικιν+αλεύρι + μήλα βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για 40-45 λεπτά στις 180.
Μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να του ρίξουμε ζάχαρη άχνη ή να βάλουμε επικάλυψη. Εμείς στο μισό βάλαμε ζάχαρη άχνη και στο άλλο μισό έφτιαξα με το μάτι. 3 κουταλιές σούπας γάλα, 3 κουταλιές μερέντα, 1 κουταλιά σπορέλαιο, 2 κουταλιές τρούφα σοκολάτα τα ζέστανα να γίνει ρευστό το μείγμα το άπλωσα με ένα κουτάλι και πασπάλισα με λίγο φιστίκι ( αράπικο χωρίς τη φλούδα αυτό βρήκα μπροστά μου)


"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".- Φωτεινή Παρασκευοπούλου 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ