Υλικά
250 γραμ ξινή μυζήθρα
250 αλεύρι
50 γρ ρακί
150 γραμ νερό
1 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
Εκτέλεση.
Αναμιγνύω σε ένα μπολ την ρακί-το νερό -το λάδι-το αλάτι και αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται .
Μπορεί να χρειαστεί και λίγο αλευριά ακόμη.
Αφήνω για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβω κομμάτια από την ζύμη ανοίγω με μικρό πλάστη η με το χέρι βάζω στην μέση γέμιση κλείνω καλά και τηγανίζω σε καυτό λάδι .
Ακουμπώ τις πίτες για λίγο σε απορροφητικό χαρτί--αν προλάβω -- και...τις εξαφανίζουμε όλοι !!!
Aleka Thomaidou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΝΤΑΓΕΣ