Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Χιονισμένη τούρτα καρύδας !!!



Υλικά παντεσπάνι
:8 αυγά,
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
7 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 κουτάλια της.σούπας κουβερτούρα λιωμένη,
2 βανίλιες!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά!
Με σπάτουλα τώρα ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι,κακάο,βανιλιες πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας και τέλος την κουβερτούρα!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Αφήνουμε να κρυώσει!

Σιρόπι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,
1 φλυντζανακι του καφέ ελληνικού λικέρ καρύδας :
Βράζουμε 2 λεπτά!Αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμες
1 κιλό.γάλα,
6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ!

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε και.προσθέτουμε βανίλια,Βιτάμ!
Από αυτό το μείγμα βγάζουμε το μισό και μέσα σε αυτό προσθέτουμε 1 κουβερτούρα και 1 φλιντζανάκι του καφέ καρύδα!
Αφήνουμε να κρυώσουν!

Συναρμολόγηση
Κόβουμε 3 πλάτους,βάζουμε τον πρώτο πάτο τον σιροπιάζομαι ,ρίχνουμε την βανίλια κρέμα,τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο και ξανά σιρόπια ζούμε και βάζουμε την σοκολατένια κρέμα και τελειώνουμε με τον τρίτο πάτο σιρόπια ζούμε και.διακοσμούμε  με.σαντιγί και μπόλικη καρύδα!!


Tzeni Tsanaktsidou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ