Προφιτερόλ στα γρήγορα !!! Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται !!!
Υλικά
16 κρουασάν με γέμιση μιλφέιγ ή σαμπάνιας ή σοκολάτας
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κούπες τσαγιού γάλα
1 βανίλια
ζάχαρη
Για την σάλτσα σοκολάτας.
200 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
Γαρνίρισμα
τριμμένη σοκολάτα.
Ετοιμασία σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κομμένη σε κομμάτια κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο. Αφήνουμε τη σος κατά μέρος να κρυώσει ελαφρώς και να αρχίσει να γίνεται παχύρρευστη.
Εκτέλεση:
-Σε ταψάκι ή βαθύ μπολ κόβουμε με το χέρι στην μέση και τοποθετούμε τα κρουασανάκια.
Έχουμε ήδη φτιάξει τις κρέμες βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στο φακελάκι ,--προσθέτουμε εμείς μόνο μία βανίλια --την οποία προσθέτουμε -ρίχνουμε επάνω στα κρουασανάκια , αφού έχει κρυώσει αρκετά .
-Σκεπάζουμε με την πλέον κρύα, σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρομαι ή με σαντιγί, ή με κερασάκια ή με τριμμένη σοκολάτα ή με ψιλοκομμένα καρύδια .
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε το γλυκό, κρύο σε ποτήρια ή μπολ γαρνίροντας από πάνω .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ