Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ψωμάκι σαν λεπτό λαγάνα !!!


Το ψωμάκι που φτιάχνω μέρα παρά μέρα για το σπίτι  τύπου λαγάνας και αρέσει πολύ σε όλους-Δεν το περιμένω να φουσκώσει ,το ζυμώνω και το ψήνω  πάντα σε αντικολλητική ταρτιέρα ταψάκι !!!


Υλικά για ένα ταψάκι ταρτιέρας


500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κύβο νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού κοφτό αλάτι

σουσάμι .




 Βάζω σε ένα ποτήρι νερό σχεδόν μέχρι επάνω χλιαρό .

Ρίχνω μέσα την μαγιά και την ανακατεύω να διαλυθεί .

Την αφήνω ένα τεταρτάκι .

Αδειάζω το νερό με την μαγιά σε μπολ ρίχνω το αλάτι και το λάδι και ανακατεύω με το χέρι να διαλυθούν καλά.

Αρχίζω και ρίχνω λίγο λίγο αλεύρι ζυμώνοντας συγχρόνως και σταματώ μόλις δω ότι η ζύμη πλάθεται .

Επειδή μου κολλάει στα χέρια ενδιάμεσα του ζυμώματος τα πλένω και έχω ένα πιατάκι κοντά με λάδι και τα βουτώ και ζυμώνω.




Λαδώνω την ταρτιέρα ή το ταψάκι και βάζω το ζυμάρι μέσα.

Το πατάω με το χέρι να γεμίσει το ταψάκι ολο.

Αμέσως μετά το βρέχω χαϊδεύοντας το όλο από πάνω με το χέρι και το ραντίζω με σουσάμι το οποίο το πατάω στο τέλος με το χέρι να κολλήσει.




Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180 αέρα ή αντίσταση και ψήνω περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Καλή επιτυχία !!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ