Χαλβάς άσπρος σιμιγδαλένιος!!! (εύκολο γλυκό ψυγείου).
Υλικά:
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό,1κουπα καλαμποκέλαιο
Σιρόπι:
2 1\2 κούπες ζάχαρη,
4κουπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1λεμονι🍋🍋🍋
Σε χαμηλή φωτιά βάζω το σιμιγδάλι και το λάδι το ανακατεύω συνεχώς δε θέλω να καβουρντιστεί για 20λεπτα περίπου.
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ρίχνω σιγά σιγά στο σιμιγδάλι πάντα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Το αδειάζω σε φόρμα και όταν κρυώσει ξεφορμάρω και ρίχνω αραιωμένο μέλι από πάνω κανέλα ή σιρόπι καραμέλας.
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σερβίρεται δροσερό.
Klerh Liara-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ