Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
Για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σε σκόνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι μεγάλο
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα (προσοχή να μην καεί)
Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Βγάζουμε περίπου την μισή ποσότητα χαλβά από την κατσαρόλα και τον βάζουμε σε μια φόρμα, στον υπόλοιπο χαλβά μέσα στην κατσαρόλα ρίχνουμε κομμάτια κουβερτούρας περίπου 100 γρ. Και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ο χαλβάς μας να γίνει Σοκολατένιος.
Τον στρώνουμε πάνω από τον χαλβά που έχουμε βάλει ήδη στην φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ