Υλικά
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια
½ ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ ποτήρι νερό
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και με μισό ποτήρι νερό τις μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν δούμε ότι έχουν αρχίσει να μαραίνονται ρίχνουμε το λάδι, και τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Σωτάρουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο , τον πελτέ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες τη ζάχαρη, αλατοπιπέρο και το νερό.
Μαγειρεύουμε το φαγητό μας ώσπου να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του και την δεμένη σάλτσα του , ανακατεύοντας απαλά ή κουνώντας πέρα δώθε την κατσαρόλα με τα χέρια μας.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγες πατάτες .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ