Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Κουρού τυροπιτάκια !!


Για τη ζύμη κουρου χρειάστηκα:
Μισό κιλό γιαούρτι αγελαδινό κατά προτίμηση
1600γρ αλεύρι γοχ
250μλ ηλιέλαιο
250μλ ελαιόλαδο
2 αυγά μόνο τους κρόκους για επικάλυψη
2 κ.γ αλάτι

Για τη γέμιση:

500γρ τυρί αγελαδινό
6-7 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους κομμένα με πολύ μικρό καρέ
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε πολύ μικρό καρέ
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
10 ελιές μαύρες κατά προτίμηση κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
1κγ φρέσκια ρίγανη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι.




Εκτέλεση:
Χτυπάμε γιαούρτι κ λάδια να ενσωματωθούν
Κ σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.

Ζυμώνουμε ελαφρά για να μην βγουν τα λάδια της ζύμης.

Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού μπορείτε κ λίγο μεγαλύτερα ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε γέμιση Αφού ανακάτεψα όλα τα υλικά.

Κλείνουμε τις άκρες.

Λαδόκολλα στο ταψί, προθερμασμένος φούρνος στους 180° κ ψήνουμε μέχρι να χρυσίζουν στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 25-45 λεπτά.

Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα μόλις πάρουν αυτό το χρώμα!


Ολγα Σιδερα-οι χρυσοχέρες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ