Για τη ζύμη κουρου χρειάστηκα:
Μισό κιλό γιαούρτι αγελαδινό κατά προτίμηση
1600γρ αλεύρι γοχ
250μλ ηλιέλαιο
250μλ ελαιόλαδο
2 αυγά μόνο τους κρόκους για επικάλυψη
2 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση:
500γρ τυρί αγελαδινό
6-7 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους κομμένα με πολύ μικρό καρέ
1 ντομάτα ώριμη κομμένη σε πολύ μικρό καρέ
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
10 ελιές μαύρες κατά προτίμηση κομμένες σε πολύ μικρό καρέ
1κγ φρέσκια ρίγανη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε γιαούρτι κ λάδια να ενσωματωθούν
Κ σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά για να μην βγουν τα λάδια της ζύμης.
Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού μπορείτε κ λίγο μεγαλύτερα ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε γέμιση Αφού ανακάτεψα όλα τα υλικά.
Κλείνουμε τις άκρες.
Λαδόκολλα στο ταψί, προθερμασμένος φούρνος στους 180° κ ψήνουμε μέχρι να χρυσίζουν στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 25-45 λεπτά.
Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα μόλις πάρουν αυτό το χρώμα!
Ολγα Σιδερα-οι χρυσοχέρες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ